Tehrans Bazaar i allmän strejk

I en aldrig tidigare skådad solidaritet gick köpmän i hela Teherans Bazaar på en generalstrejk tisdagen den 13 juli 2010. Strejken omfattar ett stort område från Bouzarjomehri Avenue hela vägen till slutet av Abbas-Abad Bazzar.

Sedan i morse, har de alla stora basarer och mindre företag i Serah-e Farvardin Junction, Timcheh Hajeb al-Dowleh, Amin al-Molk, Soltani Bazaar, Chaharsou Kouchak till Chaharsou Bozorg, Seh Dallan-e Malek, Seh Dallan-e Amir , Serah-e Dastmalchi, basaren av Hamam Chal gränd, hela Rahimia basaren, Serah-e Park, hela Kababiha gränden och alla sidledes strejkt.

Trots att affärerna var stängda och trots den höga säkerhetspådrag och närvaro av civilklädda agenter och statliga säkerhetsstyrkorna, kom en stor folkmassa till Bazaar att uttrycka sin solidaritet med de strejkande.

I tisdags (8:de juli) gick affärsmännen vid Tehrans stora bazaar (stora marknaden) ut i strejk, i protest mot en nyligen införd skattebeslut som drabbat handlarna hårt. Minst en person dödades i sammandrabbningar med polisen i onsdags. Protesterna har spridit sig i andra delar och fortsätter trots att myndigheterna lovat att dra tillbaka beslutet om skattehöjning. Demonstranterna uppges ropa ”Död åt Ahmadinejad”, Irans president, samt ”Död åt Khamenei”, Irans högste andlige ledare.

Som en följd av den ökande internationella isoleringen av Iran sänder den senaste veckans strejker i bazarerna i Teheran och Tabriz, som räknas som ett politiskt konservativt fäste, med dödsfall som följd, en tydlig signal om att ytterligare en tung sektor av det iranska samhället tar öppen ställning mot regimen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.