Irans olje-/gasarbetare inleder en rikstäckande strejk när protesterna eskalerar

Irans landsomfattande uppror bevittnar sin 219:e dag på lördag då arbetare från olika olje-, gas- och petrokemiska anläggningar över hela landet strejkar för en andra dag. Detta följer efter en dag av protester från det modiga folket i Zahedan i Sistan & Baluchestan-provinsen i sydöstra Iran, som förnyar sina demonstrationer och uppmanar till störtandet av mullornas diktatur.

Människor i hela Iran fortsätter att specifikt hålla mullornas högsta ledare Ali Khamenei ansvarig för deras elände, samtidigt som de fördömer de förtryckande Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) och paramilitära Basij-enheter, tillsammans med andra säkerhetsenheter som är på plats och förtrycker de fredliga demonstranterna.

Modiga ungdomar och demonstranter i Kermanshah, västra Iran, inledde en attack tidigt på fredagsmorgonen lokal tid riktad mot den provinsiella IRGC-platsen som svar på regimens fruktansvärda kemiska gasattacker riktade mot oskyldiga skolflickor över hela landet.

Denna IRGC:s kommandoplats har som uppdrag att övervaka avskaffandet av alla protester över hela provinsen Kermanshah, med särskild tonvikt på de vilsamma städerna Kermanshah och Javanrud.