Iranska regimen utesluts från FN:s kvinnokommission

Iranska regimen slängdes ut från FN:s kvinnokommission på onsdagen. Det efter att FN:s ekonomiska och sociala råd (ECOSOC) antog en resolution som USA hade lagt fram med 29 röster för och åtta röster emot.

Iran under prästerskapets envälde är en köns apartheid. Kvinnor är reducerade till andra klassens medborgare i sitt eget hemland. Onsdagens beslut kommer efter regimens brutala förtryck av kvinnor och dödligt våld mot det kvinnoledda folkliga upproret i Iran.

”Denna illegitima regim representerar inte på något sätt iranska folket. Internationella samfundet måste nu utesluta och slänga ut regimen från FN, särskilt från UNICEF (FN:s barnkommission)”

”Dagens omröstning om att ta utesluta Iran från FN:s kvinnokommission är en seger för de som protesterar i Iran och alla som står med dem. Det tydliga budskapet är detta: världen lyssnar och vidtar åtgärder. Irans kvinnor och flickor kommer att höras”, skriver USA:s vicepresident, Kamala Harris, på Twitter efter att ECOSOC antagit USA:s resolution.

Stöd vårt arbete för mänskliga rättigheter Bankgiro: 5570-3144

Donation


Smärtsam mordet av Mahsa Amini, den 22-årig kvinna

Niloofar Hamedi som avslöjade Mahsas död, arresterad

UN Special Rapporteur calls for accountability on human rights abuses in Iran

 

 

 No to execution 

A book about situation of human rights in Iran

Crackdown on Iran protests

The recent report of Amnesty International about Iran

Stockholm: Demonstration, Nej till avrättning i Iran den 7 okt

FÖRBUNDETS ÅRLIGA GEMENSKAPS MÖTE

The speech of Javid Rahman the U.N. especial reporter of Human Rights in Iran

Categories