Iran rikstäckande uppror – Dag 90

Att sätta eld på Basij-baser; Nattliga protester
Onsdagen den 14 december, den 90:e dagen av upproret, satte upprors ungdomar eld på Basij-centra i städerna Shandiz, Izeh, Firozabad Fars, Yasouj och Boyer Ahmad. Modiga ungdomar attackerade guvernementet Torqaba Shandiz med molotovcocktails och tände regerings banderoller i Ramsar.

Invånare i Teheran arrangerade en nattlig demonstration i Haft Hoz Narmak och skanderade: ”Detta är offer året, Seyyed Ali (Khamenei) kommer att störtas”. I Ekbatan- och Zafaranieh-kvarteren i Teheran kunde man höra slagord om ”Död åt Khamenei” och ”Död åt diktatorn” från byggnaderna. I Karaj ekade parollen ”Detta är offeråret, Seyyed Ali (Khamenei) kommer att störtas” från byggnaderna.

Efter utvisningen av regimen från FN:s kvinnokommission satte ett antal personer i Saqqez upp fyrverkerier på gatan. Specialenhetens kriminella agenter attackerade protesterande läkare utanför hälsoministeriet, arresterade några av dem och förde bort dem i flera minibussar.

Denna vecka dömde mullornas rättsväsende Sonia Sharifi, en 17-årig flicka och en av upprors fångarna, till ”Moharebeh (för krig mot Gud)” på anklagelsen för att ha gjort molotovcocktails.

Stöd vårt arbete för mänskliga rättigheter Bankgiro: 5570-3144

Donation


Smärtsam mordet av Mahsa Amini, den 22-årig kvinna

Niloofar Hamedi som avslöjade Mahsas död, arresterad

UN Special Rapporteur calls for accountability on human rights abuses in Iran

 

 

 No to execution 

A book about situation of human rights in Iran

Crackdown on Iran protests

The recent report of Amnesty International about Iran

Stockholm: Demonstration, Nej till avrättning i Iran den 7 okt

FÖRBUNDETS ÅRLIGA GEMENSKAPS MÖTE

The speech of Javid Rahman the U.N. especial reporter of Human Rights in Iran

Categories