Irans protester fortsätter medan folket förbereder sig för en massiv tredagars demonstrationer i alla städer.

Upproret i Iran markerar sin 80:e dag och lokalbefolkningen i hela landet förbereder sig för en tre dagar lång protester av intensiva anti-regimeprotester som börjar på måndag för att markera nationens studentdag den 7 december. Ökningen av anti-regim protester är planerad till börjar den 5 december och siktar på att ge ännu ett slag mot hela mullornas regim.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 280 städer. Över 700 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor. Namnen på 565 dödade demonstranter har publicerats.

På söndagen började protesterna med demonstrationer av bönder i Isfahan och sjukhus arbetare i Shiraz, som fortsätter att lida av försämrade levnadsvillkor under mullornas regim.

I Shahriar, en stad i Teheranprovinsen, fortsatte lokala gymnasieelever protesterna och skanderade ”Död åt diktatorn!” med hänvisning till regimens högsta ledare Ali Khamenei. I Golsar-distriktet i Rasht, en storstad i norra Iran, satte lokalbefolkningen upp en stor banderoll där det stod: ”Vi lovar på våra landsmäns blod; vi kommer att stå ända till slutet!” Liknande åtgärder bevittnas i olika städer över hela landet när människor från alla samhällsskikt förbereder sig för en ny omgång av massiva anti-regim protester från och med måndag.

I ett meddelande nyligen till den persiska grenen av Al Arabiya-nätverket betonade en högskolestudent i Teheran som är aktiv i protesterna och medlem av oppositionen det faktum att de nuvarande protesterna mot regimen kommer att fortsätta. tills mullorna störtas. Landet befinner sig i en revolutionär fas och denna regim måste störtas och registreras i historien som en ”barn mördande stat”.

”Våra ansträngningar, som medlemmar av motståndsenheterna, är fokuserade på att utvidga detta uppror. Vi söker bara frihet i vårt land genom att störta den här regimen”, förklarade han. ”Hela nationen är enad och det är därför man kan dra slutsatsen att denna regim snart kommer att störtas”, tillade han, samtidigt som han avstod från att uppge sin identitet för sin säkerhet och säkerhet.

”Khamenei låg bakom terrorattacken i Shah Cheragh i Shiraz. Regimen står inför ett allvarligt återvändsgränd och är förbryllad över hur man ska övervinna motståndsenheterna. Tills när tror de att de kan öppna eld mot oss? Är det ens möjligt att döda miljontals människor? Det iranska folket sätter sina liv på spel för att störta denna regim. Detta är inte längre bara en demonstration eller uppror. Det här är en revolution. Folket har lovat att fortsätta denna rörelse tills denna regim störts, oavsett pris. Vi ber mainstream media att förmedla vårt budskap till världen”, betonade han.

Olika städer i Iran bevittnade sporadiska protestmöten och sammankomster under hela dagen på lördagen, som började med att lokalbefolkningen i många städer och städer satte eld på de paramilitära Basij-enheterna och kontoren för lokala representanter för regimens högsta ledare Ali Khamenei.

Städer i många delar av Iran bevittnar oftare demonstranter som använder molotovcocktails i ett eskalerande antal attacker mot mullornas regim och deras intressen. Detta inkluderar att rikta in sig på medlemmar och befälhavare av regimens säkerhetsstyrkor och attacker mot platser i Basij, en paramilitär styrka som är ansluten till revolutionsgardet (IRGC); centra som används av mullorna för att främja regimens ideologi om hat, kvinnohat och fundamentalism; kontor för lokala Khamenei-representanter; och lokala kontor för medlemmar av regimens Majlis (parlament) i olika städer och städer.

På lördagen strejkade arbetare och chaufförer i flera städer i solidaritet med rikstäckande protester. I Teheran gick arbetarna i Crouse Company i strejk och efterlyste stöd och solidaritet från andra människor. I Shiraz strejkade lastbilschaufförerna på det lokala raffinaderiet och slutade leverera varor.

Studenter höll också protestmöten i flera städer. I huvudstaden höll studenter vid Teherans univ

ersitet ett protestmöte och uppmanade till frihet för fängslade studenter. I Karaj höll studenterna vid Kharazmi University en demonstration och uppmanade andra studenter att gå med i protesterna mot regimen.

Också på lördagen höll familjerna till fängslade demonstranter i Abdanan, västra Iran, ett protestmöte framför en av regimens domstolsbyggnader och krävde att deras nära och kära skulle friges. De senaste veckorna har regimen tillgripit att dela ut hårda straff till demonstranter som har arresterats under de landsomfattande upproren. Som svar på vädjanden från de samlade familjerna, som inkluderade barn och äldre i sina led, attackerade säkerhetsstyrkor demonstranterna och trakasserade dem. Demonstranterna fortsatte dock sitt möte in på natten och satte upp tält i det kalla vädret för att fortsätta sin kampanj.

Nattliga protester ägde rum i flera distrikt i Teheran, inklusive Sattarkhan, Haft Howz och Ferdows Blvd. Demonstranter skanderade slagord mot regimen och till stöd för politiska fångar. ”Död åt diktatorn!” och ”Död åt Basij” skanderade demonstranterna när de uppmanade till störtandet av Khameneis regim.

På lördagsmorgonen indikerade de första rapporterna att lokalbefolkningen i Teheran uttryckte anti-regimens slagord i stadens tunnelbanestation Daneshgah-e Tarbiat Modares. De sågs skandera ”Död åt diktatorn!” hänvisar till regimens högsta ledare Ali Khamenei, och ”Mullahs måste gå vilse!” bland andra anti-regimens paroller.

I Isfahan fortsätter bönder sina sammankomster och protesterar mot regimens politik och kräver svar på deras sedan länge uppmärksammade frågor om brist på vatten till sina gårdar och andra relaterade frågor som har gjort det extremt svårt för dem att fortsätta sitt arbete och försörja deras familjer.