Iranupproret fortsätter när regimen inleder massiva tillslag i kurdiska regioner

Det landsomfattande upproret går in på sin 66:e dag på söndag när regimen inleder ett massivt och blodigt tillslag i Mahabad och andra kurdiska städer i västra och nordvästra Iran.

Regimens högsta ledare Ali Khamenei har beordrat sina militär- och säkerhetsenheter till den vilsamma staden Mahabad som har sett eskalerande protester under de senaste månaderna och människor som har tagit över många, om inte alla, områden i staden efter att ha tvingat lokala säkerhetsenheter att fly.

Lokala aktivister har rapporterat ljud av explosioner under natten i städerna Marivan, Baneh, Saqqez och Bukan i Irans kurdiska regioner. Flera drönare ska ha flög över staden Bukan. Klockan 3 lokal tid rapporterades fem massiva explosioner i Bukan och två liknande explosioner i Saqqez. Ytterligare rapporter tyder på att revolutionsgardet (IRGC) använder helikoptrar för att skicka sina beväpnade enheter till Mahabad, av vilka många omedelbart sattes in på stadens gator.

Aktivister rapporterar att klockan fem på morgonen började säkerhetsstyrkor storma människors hem i Bukan, arrestera invånarna och stjäla deras pengar, smycken och till och med deras mobiltelefoner. Butiksägare och köpmän i de flesta av Irans kurdiska städer strejkar och protesterar mot regimens pågående och ohämmade tillslagsåtgärder.

Protesterna i Iran har till denna dag utökats till minst 243 städer. Över 600 människor har dödats och mer än 30 000 har arresterats av regimens styrkor, enligt källor till den iranska oppositionen. Namnen på 466 dödade demonstranter har publicerats.