Sedlighetspolis mishandlade och dödade Mahsa Amini för iakttagande av hijab

Idag, den 17 september, gick iranier och anhängare av det iranska motståndet i olika länder i Europa ut på gatorna för att protestera mot den iranska regimens grymheter och ropade för rättvisa och frihet i sitt hemland.

Rapporter från Köln, Hamburg, Stuttgart, Stockholm och Oslo tyder på att demonstranter bar bilder och affischer på regimens senaste offer för kvinnohat medan de försökte vara rösten för sina landsmän och kvinnor där hemma. De uppmanade västerländska regeringar att sluta blidka Teheran och välja en fast politik och verklig förändring.

Offentlig protest i Saqqez, Kurdistanprovinsen
Efter en begravning i närvaro av säkerhetsstyrkor fortsatte folket i Saqqez sin protest och marscherade mot stadens regering och skanderade ”Skam, skam!” och ”Jag kommer att döda dem som dödade min syster!”

Lokala rapporter tyder på att Mahsas familj tvingades av säkerhetsstyrkor att begrava kroppen tidigare än vad som meddelats, vilket hindrade dem från att ta av kroppen från ambulansen. Men familjen insisterade motstånd och uttryckte sin beslutsamhet att genomföra begravningen klockan 10 på morgonen, som utlovat till folket.

Offrets pappa har rapporterats ha deltagit i ceremonin i ett instabilt tillstånd.

Människor över hela Iran kräver nu att sedlighetspolisen ska avvecklas och avskaffas.