Död av Shahin Naseri i det större Teheran -fängelset, en fånge som hade vittnat om Navid Afkaris tortyr

Uppmana till en internationell utredning om den religiösa fascismens brott i fängelser.

Shahin Naseri, en ung fånge som hade bevittnat tortyren av martyr Navid Afkari (avrättad för att ha deltagit i upproret 2018), dog misstänkt i det större Teheran -fängelset. Det sägs att på morgonen onsdagen den 22 september informerades hans familj om att de skulle gå till ”Teherans brottmålsdomstol” för att ta emot deras sons kropp. Under tiden hade nyheten om fångens död publicerats på sociala medier måndagen den 20 september.

Enligt rapporter som publicerats på Internet hade Shahin Naseri i ett ljudband i september 2020 avslöjat tortyrerna som Navid Afkari tillfogats som han varit vittne till i fängelset i Shiraz. Efter denna uppenbarelse förvisade regimens rättsväsende Shahin Naseri från Shiraz -fängelset (södra Iran) till Större Teheran -fängelset (Centrala Iran). Enligt rapporter från Större Teheran -fängelset, för cirka 10 dagar sedan, på årsdagen av Navid Afkaris martyrskap, överfördes Shahin Naseri från en offentlig avdelning till isolering. Hans telefon -SIM -kort konfiskerades och avbröt kontakten med utsidan av fängelset.

På tisdagen den 31 augusti 2021 mördade Khameneis hantlangare i ett annat hemskt brott en fånge vid namn Hadi Atazadeh i Ahar -fängelset genom att tortera och piska honom.

Det betonar att dödande av fångar är en vanlig praxis i den religiösa fascismens fängelser, uppmanar det iranska motståndet än en gång FN att bilda ett internationellt utredningsuppdrag för att besöka Irans fängelser, träffa fångarna och undersöka brott som den klerikala regimen i fängelser, särskilt Shahin Naseris död.