Konferens i Stockholm: Överlevare vittnar om Raisis MR-brott

15 tidigare politiska fångar som överlevde 1988 års massaker i Iran vittnade mot Raisi under en internationell konferens i Stockholm på tisdagen.

De berättade om hur regimens nuvarande president, som medlem i dödskommission, var delaktig i tortyr av politiska fångar och skickade tusentals andra till avrättning.

Det är första gången som så många vittnen från flera europeiska länder samlas för en konferens och för att vittna mot Raisi. Konferensen hölls samma dag som Raisi talade inför FN:s generalförsamling i New York via videolänk.

Talarna och vittnena betonade att 1988 års massaker är ett folkmord som FN måste utreda. De uppmanade Sverige att leda de internationella insatserna i detta avseende under den pågående generaldebatten i FN:s generalförsamling.

Oppositionsledaren: Den folkliga rörelsen för rättvisa överkommer internationell tystnad

Konferensens huvudtalare var oppositionsledaren och Iranska nationella motståndsrådet, NCRI:s valda president, Maryam Rajavi.

“Den folkliga rörelsen som kämpar för rättvisa har överkommit tystnaden och självbelåtenheten hos regimens medbrottslingar”, sade Maryam Rajavi, som talade till konferensen via videolänk.