40 döda när revolutionsgardet öppnar eld mot folkliga protester

Regimens repressiva säkerhetsstyrkor och revolutionsgardet dödade minst 40 personer och skadade 100 andra när de öppnade eld mot demonstranter i gränsstaden Saravan i sydöstra Iran på tisdagen.

Revolutionsgardet grävde också djupa diken vid gränsövergångarna till Pakistan för att stoppa bränslebärare, som försörjer sig genom att bära bränsle till grannlandet.

Bränslebärarna höll då en protestaktion och krävde att gränsövergångarna ska öppnas. Men revolutionsgardet svarade med att öppna eld mot protestaktionen.

Demonstranter och regimens säkerhetsstyrkor drabbade samman långt in på tisdagen efter att demonstrationer började i staden på morgonen,

Stor närvaro av tungt beväpnade revolutionsgardister

Läget i staden är spänt och flera har gått ut i generalstrejk.

Bilder och videoklipp som publicerats på sociala medier visar en stor närvaro av tungt beväpnade revolutionsgardister och stridsvagnar i staden.

Men folket trotsade säkerhetsstyrkornas stora närvaro och höll demonstrationer bland annat utanför guvernörens kontor. Revolutionsgardet försökte skingra demonstranterna genom att öppna eld och kasta rökgranater mot demonstranterna. Men demonstranterna fortsatte att protestera och tvingade gardisterna att dra sig tillbaka.