Slår kvinnliga politiska fångar i Qarchaks fängelse

I en kriminell handling, söndagen den 13 december, stormade upploppsenheter avdelning åtta i Qarchaks fängelse, där kvinnliga politiska fångar hålls och förflyttas Golrokh Ebrahimi Eraei till Evin-fängelset. Den brutala attacken möttes av motstånd från andra fångar. Vakterna slog allvarligt fångarna med batonger och skadade flera politiska fångar, inklusive Zahra Safaei, Parastoo Moeini, Forough Taghipour och Golrokh Ebrahimi Eraei. Zahra Safaei har blåmärken över hela kroppen på grund av stafett slag. De repressiva vakterna drog henne i håret och drog Parastoo Moeini på marken för att ta bort henne från avdelningen när hon hade rusat för att försvara Golrokh Ebrahimi och hennes mamma Zahra Safaei. Andra fångar räddade henne. Slutligen, efter att ha blivit allvarligt misshandlad, överfördes Golrokh Ebrahimi till avdelning 2-A i fängelset Evin.Samtidigt med denna attack stödde fångar i andra avdelningar i Qarchak-fängelset politiska fångar genom att knacka på dörrar medan de ropade: ”Död till diktatorn.”

Det iranska motståndet uppmanar FN: s generalsekreterare, FN: s högkommissionär för mänskliga rättigheter och relevanta föredragande samt internationella människorättsorganisationer att vidta brådskande åtgärder för att rädda fångar på dödsraden i Iran och upprepar återigen behovet av att bilda en internationell utredningskommission för att besöka iranska fängelser och träffa fångar, särskilt kvinnliga fångar.