Torterad tonåring hotad med våldtäkt av flickvän i fängelse

Tortured Teenager Threatened With Rape of Girlfriend in Prison

Abolfazl Karimi, en tonåring som arresterades under protesterna i november 2019, skrev nyligen ett brev om att han hade torterats under förhör och hotat med våldtäkt av sin flickvän. Aborfazl Karimi föddes den 27 november 2001. Han var arbetare och den enda försörjaren i sin familj. Han var under 18 år vid arresteringen under protesterna i november 2019.

Abolfazl Karimi har dömts till 27 månader i och en böter på 10 miljoner Tomans av revolutionära och brottmålsdomstolar. Han har för närvarande hållits på Stor Teheran Straffanstalt.

Fem andra demonstranter som åtalades med honom har sedan dess släppts från fängelset. Av de fem arresterade var fyra under 18 vid gripandet.

Den unge mannen sa att medan han förhördes i Teherans Evin-fängelse, fick han höra att om han inte pratade skulle de ta med sig hans mor.

”Jag sa” vad ska jag göra? ”De sa att jag måste säga att jag hade en pistol. Jag sa: ”Jag kommer att förstöras och mitt liv kommer att förstöras.” De sa till mig att de skulle ta med min flickvän och våldta henne. Jag grät, ”skrev Abolfazl Karimi i sitt brev och tilllade att han utsattes för” svår psykologisk tortyr ”.

Den unge mannen säger att han bara fick ett samtal till sin familj under hans första två månaders fängelse. Han överfördes senare till Fashafuyeh fängelse.

Abolfazl Karimi skrev att han var familjens enda försörjare och var orolig för sin förälders försörjning i hans frånvaro.