Hedersmord av 14-åriga Romina under omänsliga och medeltida lagar

Det tragiska hedersdödandet av Romina, en 14-årig tjej av sin far, är resultatet av den förtryckande och medeltida politiken och lagarna i den kvinnofientliga religiösa regimen som uppmuntrar och främjar våld mot kvinnor och flickor. Den religiösa fascismen som styr Iran är ansvarig för mordet på Romina Ashrafi.

De iranska statliga medierna skrev att under rättsförhandlingen som beslutade att skicka Romina tillbaka till sin fars hem, hade hon grät och vädjat många gånger om att om hon återvände hem, skulle hennes far döda henne. Fortfarande beställde den kriminella domaren baserat på de omänskliga lagarna i regimen att Romina skall återlämnas till sin far, som senare blev hennes mördare.

De omänskliga regimens lagar uppmuntrar sådana avskyvärda brott genom att göra det tillåtet att begå ”hedersmord” enligt artikel 220 i den ”islamiska strafflagen”, där fadern inte är straffbar, men endast kommer att bli böter för sådana mord.

Vi i DMRF fördömer starkt mordet på den oskyldiga 14-åriga flickan och skyller på den religiösa fascismen som styr Iran för hennes död.

NCRI: s kvinnokommitté uppmanar FN: s högkommissionär för mänskliga rättigheter, Michelle Bachelet, mänskliga rättighetsrådet, internationella forum och FN: s särskilda föredraganden för kvinnors och barns rättigheter att fördöma den iranska regimen för dess kvinnofientliga lagar och praxis som upprätthåller sådana mord .