Stort antal flickor, kvinnor bland de dödade och arresterade

Ett stort antal kvinnor och flickor är bland de dödade och arresterade under upproret i november 2019. Några av dem är minderåriga. Många av de dödade sköts i huvudet och bröstet. De arresterade, särskilt kvinnor, hålls under omänskliga förhållanden och utsätts för tortyr och trakasserier.

Mer än en månad efter det iranska folket uppstod hela landet, gör mullahs anti-mänskliga regim, som är rädd för konsekvenserna av de fruktansvärda brott som det har begått, sitt yttersta för att förhindra avslöjande av namn och uppgifter om de dödade eller arresterade. I många fall överlämnar den offrens kroppar till sin familj under förutsättning att de lovar att inte hålla begravningar för sina barn och skriftligen uppger att de har dödats i olyckor.

Kvinnokommittén från National Council of Resistance of Iran kommer från de heroiska iranska kvinnorna för att ha stigit upp för att störta den medeltida regimen som styr Iran. Det uppmanar FN: s högkommissionär för mänskliga rättigheter, rådet för mänskliga rättigheter, den särskilda rapporten för situationen för de mänskliga rättigheterna i Iran, föredraganden för våld mot kvinnor och andra kvinnliga och mänskliga rättigheter förespråkare för att fördöma massan av det iranska folket , särskilt kvinnor. Det kräver också omedelbara åtgärder för att stoppa brott mot mänskligheten i Iran och FN: s utsändning av ett internationellt faktauppdrag till Iran för att besöka de arresterade, särskilt kvinnliga fångar.