Demonstration i Stockholm och Malmö till stöd för folkliga protester i Iran

Hundratals svensk- och exiliranier, sympatisörer till Iranska nationella motstånds rådet (NCRI), trotsade kylan och samlades på Sergels torget under lördagen i solidaritet med de folkliga protesterna i Iran.

Deltagarna visade sitt stöd för iranska folkets frihetskamp genom att ropa slagord som hörs under de regimkritiska protesterna: ”ned med diktatorn” och ”ned med Khamenei (regimens högste ledare)”.

Flera talade vi demonstrationen. De uppmärksammade och fördömde iranska regimens våldsamma tillslag mot demonstranter som kräver prästerskapets avgång samt ökade fri- och rättigheter.

Svensk- och exiliranier, NCRI:s sympatisörer höll liknande stödaktion i Malmö på lördagen.

Minst 450 demonstranter har dödats och över 10,000 har arresterats av regimens repressiva säkerhetsstyrkor och revolutionsgardet under de protester som pågår i Iran sedan 15 november, enligt rapporter från landet.

”Vi är här för att stödja iranska folket och deras motståndsrörelse NCRI i deras kamp mot regimen för en demokratisk förändring i Iran”, sade Hossein Pahlwan, en av de många som deltog i lördagens demonstration och tillade.

”Det vi idag ser i Iran är en folklig resning mot prästerskapets religiösa envälde och en beslutsamhet att avsätta det. Protesternas omfattning och regimens dödliga våld bekräftar att prästerskapet inte har någon framtid.”

Demonstrationen avslutades med en marsch från Sergels torget mot Norra bantorget.