Mer internationellt stöd till det pågående upproret i Iran

När det landsomfattande protesten i Iran fortsätter har det skett ytterligare internationella reaktioner på regimens brutalitet när det gäller att förtrycka det iranska folket och folkets mod i att fortsätta sina protester.

Torsdagen den 21 november 2019 uttalade USA: s vice president Mike Pence Washingtons stöd för det iranska folket uppror.

”När iranierna går på gatorna i protest fortsätter ayatolla i Teheran att använda våld och fängelse för att förtrycka sitt folk. USA: s budskap är tydligt: det amerikanska folket står med Iran, ”sade han.

Andrew Sheer, ledare för Kanadas konservativa parti, betonade sitt stöd för det iranska folket och uppmanade den kanadensiska regeringen att svartlista regimens Islamic Revolutionary Guards Corps (IRGC) som undertrycker det iranska folket. ”Konservativa står i solidaritet med det iranska folket som tapper konfrontering med sin tyranniska regering. Jag fortsätter att uppmana Trudeau att lista det islamiska revolutionära vaktkorpset som en terroristenhet och införa Magnitsky-sanktioner mot Irans brottslingar för mänskliga rättigheter”, skrev han på Twitter.

106 demonstranter i 21 städer dödades under protesterna i Iran. Hundratals människor har skadats och mer än tusen arresterats. Vi bör alla stå med det iranska folket som desperat vill ha ett bättre liv borta från den iranska regimen.

Sveriges utrikesminister Ann Linde reagerade på regimens pågående våld och skrev: ”Skräck av dödsfall i Iran. Ingenting kan motivera detta våld. Irans ambassadör i Sverige meddelade våra åsikter idag.

Den brittiska lagstiftaren Roger Godsiff uttryckte sitt stöd för Iran-protesterna på Twitter, ”Den iranska regeringen håller på att sprida demonstranter genom att anställa våld och döda människor. Och de försöker dölja det genom att stänga av internet och telefoner. Ett uppror i Iran var oundvikligt med människor som vänder sig mot ett av de mest repressiva regimerna i världen. ”

Anna Fotyga, ledamot av Europaparlamentet från Polen och den före detta polska utrikesministern, fördömde den iranska regimens nedbrytning av demonstranter och uttryckte sitt fulla stöd för Iran-protesterna.

Jag fördömer starkt den dödliga styrkan som används av regimen i Teheran mot Iran. Den demokratiska världen kan inte samarbeta med den regim som är ansvarig för mer än 100 människors död. Barbarisk pacificering av demonstranter och avstängning av internetshower att regimen. ” Hon tillade, ”2/2 som försöker säkra sin personliga kraft och väder har övergett folket i #Iran. Ayatolla och medlemmar av revolutionära vakterna för blodutgjutning är klart och rättvisa kommer att levereras. Jag kallar VP / HR för stark och fast handling. ”

.