Protester fortsätter i Iran – över 300 döda

De regimkritiska protesterna i Iran fortsätter för sjunde dagen spred sig under söndagen till över 165 iranska städer, däribland Teheran.

Iranska regimen har svarat med att sätta in revolutionsgardet, gardets Bassij-styrka, civilklädda agenter och agenter från underrättelseministeriet för att kväsa protesterna. De repressiva säkerhetsstyrkorna har enligt uppgifter öppnat eld mot protesterna i vissa städer. De har också attackerat demonstranter med tårgas och vattenkanoner.

Tungt beväpnad polis är stationerade i Teherans stora Bazaar efter att köpmän gick ut i strejk i solidaritet med de regimkritiska protesterna. Det skriver Iranska nationella motstånds rådet (NCRI) på sin hemsida som rapporterar direkt från de pågående protesterna i landet, följ rapportering här.

Minst 27 personer har dödats och hundratals har skadats under protesterna som började i fredags.

Regimens högste ledare, Khamenei, bröt sin tystnad på söndagen och backade myndigheternas beslut att chockhöja bensinpriset.