Debattartikel på GP: Sverige måste sluta stötta Irans brutala regim

Samtidigt som inhemska folkliga protester fortsätter att underminera prästerskapets diktatoriska styre i Iran agerar den svenska regeringen som en stöttepelare för denna hårdföra, medeltida diktatur, skriver FFFI:s ordförande, Mojtaba Ghotbi, i en debattartikel på Göteborgsposten (GP).

Nedan följer ett utdrag från debattartikeln som kan läsas i sin helhet på GP:s hemsida:

Under det iranska prästerskapets styre har landet blivit världens främsta finansiär av terrorism och det land som avrättar flest människor i världen per capita.

Goda kontakter med en brutal religiös diktatur är knappast en tillgång för Sverige som regeringen vill hävda utan riskerar att utsätta vårt öppna samhälle för ökad religiös extremism. Detta framgår särskilt av den senaste tidens debatt om förekomsten av islamistisk fundamentalism i det svenska samhället och bekräftas även specifikt av forskaren från Karolinska Institutet (KI) Ahmadreza Djalalis tragiska fall som vid resa i sitt tidigare hemland Iran fängslades och dömdes till döden.

Den svenska regeringen beviljade Djalali svenskt medborgarskap i hopp om att få konsulärt tillträde till honom i fängelset, dock utan framgång.