Iran: Arrestering av arbetaraktivister en undertryckande åtgärd för att avsluta strejken

Den iranska regimen, som var rasande och förvärrad av strejken och demonstrationer av modiga arbetstagare i Haft Tappeh sockerrörsbruk, torsdagen den 29 november arresterade Ali Nejati, före detta ordförande i Haft Tappeh sockerrörsförbund, tillsammans med hans son, och överförde dem till en okänd plats. De repressiva styrkor arresterade och slog honom medan han lider av hjärtsjukdom och var dåligt sjuk.

Trots dessa arresteringar och närvaro av undertryckande styrkor i Shush-staden fortsatte de modiga arbetarna i Haft Tappeh sockerrörbruk sin protest för den 25: e dagen. De skanderade i samlingen framför regimens guvernör: Fängslad arbetare måste befrias.

Å andra sidan gick guvernören, regimens MP och de revolutionära vaktens huvud till området för att tvinga arbetarna att sluta strejken genom att ge bedrägliga löften. Men de ställdes inför ett negativt svar från arbetarna. Arbetare avbröt talet av medlemmen av regimens parlament genom att skanderade slagord.