Iranska regimen hotar avrätta 67 arresterade för finansiella brott

Den iranska regimen har arresterat 67 personer och hotat dem med dödsstraffet som en del av en förmodad kampanj mot ekonomisk brottslighet, eftersom den iranska ekonomin plummar mot konkurs men många har rekommenderat att detta inte kommer att lösa krisen när korruptionen i regimen går höger till toppen.

Den 12 augusti sade judiciella talesman Gholamhossein Mohseni Ejei: ”Sjuttio sju misstänkta har arresterats, av vilka några släpptes på borgen och mer än 100 personer, inklusive statliga anställda och tjänstemän, samt privata anställda och andra har fått resor förbud.”

Human Rights Watch (HRW) svarade på detta med ett uttalande, kritiserar Iran för sitt brott mot de mänskliga rättigheterna.

Sedan december har Iran mött omfattande protester mot den sviktande ekonomin och massiva regeringskorruption, med demonstranter som högt uppmanar regimen att gå. Dessa protester återupplivades efter att USA återinförde sanktioner mot regimen i förra veckan, efter att USA drabbades av kärnkraftsavtalet i maj. Denna överenskommelse upphävde sanktioner mot Iran i utbyte mot antagna restriktioner för sitt kärnprogram, som Donald Trump har sagt var ineffektivt.