Sima Entesari är en sufi kvinna som avbröt sin överklagande till revisionsrätten. Sima Entesari, som för närvarande är fängelsades till Varamins Qarchak-fängelse, skickade ut ett öppet brev onsdagen den 25 juli 2018, som passerade hennes revisionsdomstol. Sima Entesari dömdes till fem års fängelse i gren 26 i Teherans revolutionära domstol den 3 juli 2018.

Sima Entesari brev säger delvis: ”Att delta i en orättvis sammanfattande rättegång – som sammankallades i bara några minuter fem månader efter min våldsamma och omänskliga arrestering och dömde mig till fem år i fängelse – var tillräckligt för att jag skulle lära mig att förvänta sig rättvisa från rättsliga myndigheter är ett försök förgäves och strider mot mänsklig värdighet. Eftersom domaren inte gav oss någon möjlighet att försvara oss själva. Och ingen advokat fick möjlighet att studera mitt fall och andra kvinnors … ”

Sima Entesari protesterade mot de orättvisa meningarna som utfärdats av dessa domstolar, i en annan del: ”Dessa få minuter i domstol var tillräckligt för mig … att förstå från de förordningar som utfärdats för mina bröder och systrar, de undertryckningar som domstolen ställt på människor i rättvisans namn. Så det är meningslöst att förvänta sig rättvisa från en sådan kropp som så uppenbarligen tramplar de grundläggande principerna för rättvisa för att mätta galen av några ambitiösa, krafthungliga inflytelserika figurer. ”Jag anser inget behov eller önskan att överklaga till revision. Jag kommer att vänta till dagen när jag kan ta mitt klagomål till den ena domaren. ” I en liknande utveckling dömdes sufi-kvinnorna Elham Ahmadi och Sedigheh Safabakht till fem år i fängelse den 24 juli 2018. De hade också gripits under den blodiga nedbrytningen av protesterna mot Gonabadi dervishes den 19-20 februari 2018. De har också förbjudits i två år från att lämna landet eller ha några politiska eller sociala aktiviteter eller bli medlem i någon social eller politisk parti.