En glimt på mardrömmen om barnhandel i Iran

Dörrarna till en nötköttsleveransbil öppnades av misstag på Teherans Modarres-motorväg för att chocka andra förare med synen på 50 barn staplade upp inuti lastbilen. De ringde polisen för att störa och rädda barnen. ”Än sen då? Vad vill du, nu? ”De ringde polisdetektivbyrån och välfärdsorganisationen förgäves. Ingen myndighet vidtog åtgärder som svar på deras samtal. Och barnen övergavs för att bli drivna till ett okänt öde …. De offer för människohandel, varav de flesta är kvinnor och barn, har inget öde men rädsla och förtvivlan. Människohandel, eller modernt slaveri, har blivit en anledning till oro i Iran med antalet offer som växer under de senaste åren. I sin årsrapport för 2018 har USA: s avdelningsdepartement förklarat: ”Irans regering uppfyller inte fullt ut miniminormerna för att eliminera människohandel och gör inte avsevärda insatser för att göra det.” Människohandel i Iran kan undersökas på tre områden; Trafficking för tvångsarbete Handel med kvinnor och barn för sexuellt utnyttjande Trafficking för vävnader, celler och organ Även om människohandel påverkar ett brett spektrum av människor, fokuserar den här rapporten från Iran Human Rights Monitor kort på ”försäljning och köp av barn” som en vanlig form av människohandel i Iran. Barnen som köps och säljs på grund av skingrande fattigdom köps vanligtvis av mafia-gängar med människohandel, ibland för priset på endast två eller tre pund rött kött. I en chockerande rapport skrev den statliga Tabnak News Agency: ”Enligt den senaste informationen har försäljningen av spädbarn i Teheran nyligen klimatiserat och barnbarn har fritt utökat sin verksamhet.