Paris: Iraniernas stora sammankomst för ett demokratiskt Iran

Iraniernas stora sammankomst för ett demokratiskt Iran i Paris är slut för detta år. Iranier från hela världen samlades i Paris under lördagen för att stödja iranska folkets pågående proteser mot regimen i Iran och deras legitima motståndsrörelse.

”Det som skrämmer regimen mest har blivit verklighet i Iran idag. Direkt samarbete och enighet mellan iranska folket och deras legitima motståndsrörelse inne i landet. Därmed är ett demokratiskt regimskifte i Iran är inom räckhåll”

Rudy Giuliani, New Yorks tidigare borgmästare sade, ”Protesterna i Iran ökar för varje dag och hotar störta prästerskapet. Detta trots regimens dödande och kväsning. Det kunde ha hänt för åtta eller nio år sedan.

Giuliani ledde också en partiöverskridande delegation av amerikanska politiker däribland republikanen Newt Gingrich och demokraten Bill Richardson upp på scenen som uttryckte stöd för ett fritt och demokratiskt Iran och påpekade att de pågående protesterna i Iran visar att regimen har nått vägs ände.

En delegation med franska borgmästare välkomnade deltagarna till Paris och uttryckte stöd för iranska folkets kamp för demokrati och frihet. De följdes av en delegation med franska personligheter.

En delegation från Europaparlamentet presenterade också ett uttalande där flera dussin Europaparlamentariker fördömde iranska regimens förtryck och uttryckte stöd för iranska folkets demokratiska aspirationer.

Representanter från delegationen från länder i Mellanöstern och Nordafrika däribland Egypten, Palestina och Saudiarabien påpekade under sina anföranden att regimen i Teheran spelar en destruktiv roll i regionen. De påpekade att folket i Mellanöstern står enade med iranska folket i deras kamp prästerskapet eftersom det är ett hot mot fred och stabiliteten i regionen.