Omfatande folkliga protester i Iran: Bazaar Erupts över valutakursen kris, arga människor protester på gatorna i många städer

Idag, måndag den 25 juni, gick Bazaar-köpmän och butiksägare i olika delar av Teheran till protester mot att valutan kollapsade och en ny recession. De samlade ihop framför Regimens  parlament. De skanderade slagord: Dödsfallet till diktatorn; Släpp av Syrien, tänk på oss; vår fiende är här, men de hävdar falskt (vår fiende) är USA; Död till höga priser; vi ska dö, men vi accepterar inte förnedring Intressanta marknadsförare, support, support.

För att sprida Bazar-köpmännen och de människor som hade gått med dem, attackerade regimens styrkor och kastade tårgas mot publiken. De frustrerade personerna konfronterade de repressiva krafterna med stenar och tegel och satte eld i kiosk av repressiv polis på . Protesterna skanderade slogans mot riksdagen.

I rädsla för att demonstranterna har ökat raseri, har de repressiva krafterna, inklusive gardister, omtvistat agenter och underrättelsetjänstemän omringat Mullas regimens parlament.

I går stängde butikshållarna många Bazar i Teheran sina butiker i protest mot stigningen i dollarns pris till 9.000 tomaner ( Iranska valuta). De arrangerade en demonstration och utropade : Strike! Strejk! Vi är alla tillsammans; Släpp av Syrien, tänk på oss; vi vill inte ha 10-tusen dollar. Samtidigt översteg priset på guldmynt två miljoner och 800 tusen tomaner.

Medan priset på varor och tjänster har ökat exponentiellt med valutaförlusten, medför regimens mafia-band ytterligare minskning av valutan och guldmynt genom att köpa valutan till regeringens pris och sälja den till ett fördubblat pris på ett smugglande värde. Det statliga media Entekhab skrev den 23 juni: ” avslöjar försäljningen av 380 000 mynt med 50 personer, och regeringen betalar ingen uppmärksamhet åt det? Varför avslöjar du inte de som smugglar guldmynt och de som stöder dem? ”

Alireza Salimi, en medlem av Majlis (parlament) sa: ”De säljer dollar i kursen 4200-toman till några speciella individer för att importera varor och sälja dem till 8000-toman/dollar. En vinst av 110.000 miljarder tomaner (26 miljarder dollar) har skapats. ”(Statlig media – 20 juni)

I support av protester i Teheran, kom människor på gatorna i  många stora städer protester.

I det riksomfattande upproret i januari månad, underströk folket att ”Döden till Khamenei-Rouhani” betonade det faktum att roten till alla ekonomiska och sociala problem ligger i Mullas ominösa  regim och dess fraktioner och dess omänskliga och mot nationella intresse.