Iraniernas stora årliga sammankomst i Paris för ett demokratiskt Iran

I slutet av juni varje år, sedan 2003, samlas tiotusentals exiliranier i en internationell sammankomst i Villepinte i Paris för att visa sitt stöd för iranska folkets kamp för ett demokratiskt, sekulärt och fritt Iran.

Årets sammankomst i Paris äger rum lördagen, den 30 juni, i en avgörande tid för Iran. Detta sedan de regimkritiska protester som startade i början av 2018 i landet fortsätter dagligen med demonstrationer och arbetarstrejker i olika iranska städer. Folkets slagord under de pågående protesterna visar att iranska folket har fått nog av prästerskapets religiösa envälde och kräver förändring för ökade frihet och demokrati.
Samtidigt har regimen aldrig varit så isolerat som idag på hemmaplan och internationellt.
Svensk- och exiliranier, från hela Sverige kommer att delta i årets sammankomst för att stödja iranska folkets protester mot regimen samt kamp för ett fritt och demokratiskt Iran.
Parlamentariker, personligheter och tidigare statstjänstemän från hela världen i synnerhet USA, Europa och Mellanöstern väntas också delta i sammankomsten i Paris för att visa solidaritet med iranska folkets frihetskamp.