Protester i Iran

En grupp av transportarbetare vid Qazvin-Kalachai-motorvägsprojektet inledde ett protestförlopp på grund av uppsägning av projektet och förlust av deras anställning onsdagen den 13 juni 2018. Arbetarna samlades framför regimen provinsiella guvernörskontoret i Qazvin.

En grupp läkare, tandläkare och medicinska studenter tillsammans med kandidatexamen på andra områden protesterade för tillägget av 5% ration till den tidigare 25% -andelen av regimens ideologiskt anslutna studenter i olika medicinska discipliner vid universiteten onsdagen den 13 juni 2018 De samlade framför parlamentet och bad om avskaffandet av hela ransonsystemet. Protesterna hade handskrivna flygblad som stod: ”Nej till trettio procent rationell andel” och ”Pedagogisk rättvisa”.

Civil- och konstruktionsingenjörer arrangerade en protestrally framför departementet för motorvägar och stadsutveckling i huvudstaden för att avskaffa olagliga direktiv och föreskrifter.
Regimens repressiva säkerhetsstyrkor kollapsade med demonstranterna, försökte samla sina banderoller och störa deras rally men de mötte protesterarnas starka motstånd.

Så kallade Khomeins sjukhuspersonal i Karaj protesterade för andra dagen för sina obetalda löner och förmåner onsdagen den 13 juni 2018.

Garmsar och Ardan-bönder arrangerade en kollektiv protestrally framför kontorsregeringschefens kontor på grund av nedläggning av vatten från Namroud-dammen till sina jordbruksmarker onsdagen den 13 juni 2018.
Qom: Taxichaufförer gick till strejk och vägrade acceptera passagerare för att protestera mot låga priser, prisökning och dåliga försörjningsvillkor onsdagen den 13 juni 2018.