Iran: Regimen i Iran förbjuder Populär Messaging Application ”Telegram”

Den iranska regimens domstolsväsande har meddelat att användningen av det populära meddelandeprogrammet Telegram nu är förbjudet i landet. Enligt en domstolsorder är de iranska internetleverantörerna skyldiga att se till att telegram inte kan nås. Det sa: ”Alla internetleverantörer i Iran måste vidta åtgärder för att blockera Telegrams webbplats och app den 30 april.”

Tidigare förklarade regeringens högsta ledare, Ali Khamenei, att regimens enheter i landet inte längre skulle använda telegram.

Irans folk är tydligt mycket missnöje med hur landet körs, eller snarare misshandlas. I årtionden har de blivit föremål för censur, förtryck, förtryck och undertryckande, men de vägrar att bli slagna och kommer inte tillbaka.

Irans folk är också mycket motvilliga att använda något inhemskt alternativ på grund av den iranska regimens beslutsamhet att kontrollera och spionera på dem.
I slutet av förra året bröt protester ut över hela landet. De började som protester mot den ekonomiska situationen och regeringens korruption, men de blev snabbt till anti-regeringsdemonstrationer och efterlyser regimförändringar.

Regimen visste att det hängde på en tråd, så inför det ökande motståndet och avvikelsen, beslutade det att tillfälligt förbjuda telegram. Applikationen användes för att organisera protester och att dela information om aktuella och kommande händelser. Regeringen sade vid den tiden att det var nödvändigt att vidta sådana åtgärder för att försöka lugna situationen.

Vidare sa Mohammad-Javad Azari Jahromi, regimens kommunikation-minister, att Telegram var komplicerat i protesterna, eftersom det var ”uppmuntrande hatfullt beteende, användning av Molotov-cocktails, väpnade uppror och social oro”.

Telegram ses av den iranska regimen som ett stort hot. Den används som ett sätt för människor att kommunicera, dela med dig av video, dela information, etc. och regimen kan inte styra det. Inhemska applikationer skulle å andra
sidan göra det möjligt för regimen att hålla flikar på folket.De modiga människorna i Iran kommer inte att låta regimen utöva ännu större kontroll över dem. Nästan alla aspekter av livet i Iran dikteras av regimen från hur de klär sig på vad de dyrkar för vem de socialiserar med och hur. Folket riskerar rutinmässigt fängelse, arrestering, tortyr och till och med exekvering för att visa regimen att de kommer att vara trovärdiga.

Förra månaden sade tjänstemän i Iran att hotet om att cyberkurven kom i bruk var en annan anledning till att förbjuda telegram.