Fredagen 16 mars 2018 var det dags för förbundets gemensamt möte

Rapport från gemensamt mötet 2018

Fredagen 16 mars 2018 var det dags för förbundets gemensamt mötet. Vi firade också iranska nyåret, Nowrooz, som infaller på vårdagsjämningen och en kort film om Nowrooz visades. Kvällen bjöd på musik, dans och gemensam middag. Hamidreza Taherzadeh spelade klassisk persisk musik och vår goda vän Kai bjöd tillsammans med sin grupp bjöd på underbar musik och en uppvisning i flamenco dans.

Mötet innehöll några anförande också.

Dr Ali Hashemi redovisade förbundets olika aktiviteter. Han berättade om projektet Att söka rättvisa som handlar om att avslöja iranska regimens massaker av 30000 politiska fångar 1988 på Khomeinis order (Fatwa) och söka rättvisa för offren och deras anhöriga. Han Berättade också om mötet med FNs särskilda rapportör om situationen för mänskliga rättigheter i Iran där förbundet lämnade över vittnesmål från anhöriga till massakerns offer. . Dr Hashemi redogjorde också för förbundets insatser att skaffa medicinsk hjälpmedel till skadade iranier i Albanien. Han redovisade förbundets andra aktiviteter som demonstrationer, utsällningar, mm. Därefter visades en kort film om folkupproret i Iran.

Taher Bomedra var nästa talare. Tidigare FNs representant för mänskliga rättigheter i Irak, Taher Bomedra arbetar i den grupp som representerar offrens anhöriga. Han berättade att jakten på förövarna har börjat. Han berättade att ansvariga för massakern kommer att jagas livet ut eftersom brott mot mänsklighet preskriberas inte. Taher Bomedra konstaterade att vi har kommit ganska långt och uppmanade alla att fortsätta kampen tills Iran är ett fritt och demokratiskt land.

Parviz Khazaee var nästa talare. Han beskrev det pågående folkupproret i Iran och menade att upproret är en historisk vändpunkt. Han kallade den religiösa diktaturen i Iran för gudfadern till fundamentalism och terrorism. Han slog fast att upproret fortsätter tills Iran är fritt och tillade att ett fritt Iran innebär att hela regionen och hela världen befrias från terrorism och fundamentalism.

Kristian Palinder var kvällens sista talare. Kristian jämförde mullornas diktatur med nazismen och nazistiska diktaturen. De här mullorna måste bort men det har inte med religion att göra, det har att göra med att det är en fascistisk diktatur. Kristian avslutade med att önska ett fritt Iran för alla.