Iran: Avrättning av en idrottsledare

Den iranska regimens straffrättsliga domstol hängde på onsdagen den 18 april Bahman Varmazyar, en idrottsledare, i Hamadans centrala fängelse. Det fanns ingen privatklagare i hans ärende som anklagades för ett väpnat rån av en smyckenaffär.

Efter Bahmans familj att försöka rädda sin son från verkställighet falsk rapporterade mullas regim på tisdagen att hans dödsstraff hade blivit stoppad, men han avrättades onsdagen tidigt på morgonen.

Tusentals fångar över hela landet är på döds rad. En Baluch-fångare som heter Abdul Malek Baluchi, vid Zahedans centrala fängelse, överfördes till ensamfängelsen den 13 april efter att ha tjänat sex och en halv års fängelse och ligger på gränsen till avrättning.

Mulllahs regim utövar landets ungdom under ursäkt för stöld och smuggling vid en tidpunkt då Khamenei och andra härskande mullorna från olika fraktioner och IRGC och andra regeringsorgan är de största tjuvarna i Irans historia som har plundrat hundratals miljarder av dollar av iransk folks egendom.

Syftet med dessa straffrättsliga avrättningar är att intensifiera atmosfären av hot och konfrontation med de stigande människorna som kräver att den religiösa fascismen styr Iran.

Vi i DMRF uppmanar folket, särskilt ungdomen, att visa solidaritet med och den uträttade familjernas familjer och uppmanar det internationella samfundet att vidta brådskande åtgärder för att fördöma detta brott och att villkora en samspel med den religiösa tyranni om förbättring av mänskliga rättigheter och upphörande av tortyr och avrättningar i Iran.