Iran: Politisk Fångars Klagomål mot Fem Fängelsemyndigheter till FN: s Mänskliga Rättigheter Rapportör

I en skrivelse till Förenta nationernas människorättsföredragande den 31 januari varnade den politiska fängslan Arash Sadeghi, som är på hungerstrejk, om situationen för Atena Daemi och Golkorki Iraee, medan han anklagade fem myndigheter för den iranska regimens fängelseorganisation.

Utdrag av Arash Sadeghis brev:

Ärade Zeid Raad al-Hussein, FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter

Asma Jahangir, särskild rapportör för situationen för mänskliga rättigheter i Iran

Som du är medveten har mer än ett år gått sedan min fru blev arresterad, och under denna period har jag flera gånger skrivit flera brev i detta avseende.

Förra året, efter 72 dagar av hungerstrejk, avslutade jag min strejk efter domstolens löfte att släppa min fru och ompröva hennes ärende.

På grund av samma hungerstrejk mötte jag många hälsoproblem, inklusive njurar och matsmältningssjukdomar såväl som hjärtsjukdomar, arytmi, njurkrympning, magsår, ulcerös kolit i början och slutet av tjocktarmen, vilket jag måste ta mer än 15 mediciner, inklusive mezalazin, sulfasalazin, warfarin, propranolol 40 och …

Några månader efter att strejken avslutades, med trycket från Revolutionary Guards Intelligence Office, avvisades högprövningen av min frusdom och förnyad prövning.

Och under de senaste dagarna tog de ett nytt fall till henne och en av våra vänner, Atena Daemi, efter att de hade kallats till Evin-fängelsens säkerhetsavdelning 2A (under kontroll av IRGCs underrättelse), och de togs till Qarchak-fängelset ( i Varamin), efter att ha slagit och stört. Detta fängelse är dock tillägnad vanliga och farliga fångar.

Trots att mina vänner och cellkamrater är oense och trots mitt olämpliga fysiska tillstånd som alla har bevittnat under denna period, på grund av misshandel och slår och överföringen av min fru Golrokh Ebrahimi och vår vän Atena Daemi, har jag påbörjat min hunger strejk på lördag (27 januari).

Av den anledningen tillkännager jag att i fall av en händelse för mig eller damer Golrokh Ebrahimi och Atena Daemi ligger direkt ansvaret för rättsväsendet och IRGC-underrättelsen, liksom Asghar Jahangir (chef för fängelsemedlemskapet), Mustafa Mohebbi ( Generaldirektören för fängelsemedlemsstaten i Teheranprovinsen), Chahar Mahali (chef för Evin-fängelset), Youssef Mardi (chef för Evin-fängelsens säkerhet) och Abbas Khani (chef för Evin-fängelsens sjukhus), de senaste tre som med att tillverka nya fall och slå, ledde till överföringen av Golrokh och Atena.

Denna överföring har utan tvekan samordnats av Fängelsemedlemskapet och generaldirektören för fängelserna i Teheranprovinsen.

Jag vädjar till alla internationella organisationer och tribunaler mot dessa personer och jag ber dig och alla människorättsjurist och alla uppvaknade samvete för att undersöka detta klagomål medan du fortsätter att ta itu med Golrokh och Atenas situation.