Iranska regimens Senior Mulla: De som massakrerade politiska fångar måste bli belönade

Ahmad Khatami, en ledamot av Irans fredagsförsamlingsstyrelse, i fredags ​ bön ceremoni:

Det var ett gudomligt drag av [den iranska regimens grundare Ruhollah Khomeini]  Alla som agerade på grundval av dessa beställningar borde belönas med medaljer … men de som på sina webbplatser har förändrat martyrernas och mördarnas ställe, bör ångra sig och be om förlåtelse. ”

Det är anmärkningsvärt att den tidigare underrättelsetjänsten Ali Fallahian, en ledande tjänsteman som var involverad i 1990-talets kedjemord i Iran, hänvisade till ytterligare omfattning av massakern 1988 av politiska fångar.

”Det här var [Khomeinis] order … dessa människor borde alltid utföras, både före och efter 1988 års fall. [Khomeini] skulle ständigt vara försiktig med att de inte glider ur dina händer. Han skulle säga att vi skulle agera baserat på våra religiösa uppgifter och inte vänta på historia för att döma oss, sade han.

 

Alla opposition grupper och andra som är mot Islamiska regimen är mohareb (fiendskap mot Gud) är härskningen avrättningar [Khomeini] sa det själv. Herr Mousavi Tabrizi var åklagaren och han skulle hävda att det inte behövs något åtal för dem som är i krig mot oss, ”tillade Fallahian

Dessa påståenden är reaktion mot stora sammankomsten av Iranier i Paris som deltog mer än 100 tusen första juli iår.