U.N. mänskliga rättigheter sessioner, förövarna av 1988 massaker av 30.000 politiska fångar i Iran

Under den trettiofemte sessionen av Mänskliga Rättighets rådet vid FN: s europeiska högkvarter i Genève, som redan är igång, internationella kvinnliga företrädare för de mänskliga rättigheterna, som talade vid mötet och krävde en omfattande undersökning av FN: s granskning av förövarna av massakern av 30 000 politiska fångar 1988.

Den internationella kvinnoföreningens företrädare för de mänskliga rättigheterna som utreder straffrättsliga avrättningar i Iran, speciellt för dem som vid den påstådda brottsperioden var under 18 år och också påpekade att man föll 20 personer i allmänheten för att bryta fast i månaden Ramadan av iranska regimen uttalade att: Det är viktigt att hålla ansvariga dem som utnyttjade sin makt för genomförandet av tusentals politiska motståndare. Och vidare bad om att upphäva immunitet privilegierna för regimen tjänstemän som har rymt straff.

International Women’s Human Rights Association-representant hävdade att det är det internationella samfundets ansvar, inklusive Mänskliga Rättighets rådet för att säkerställa ansvaret för förövare av detta brott. Hon påpekade också att: brådskande ärendet är att massavrättningarna 1988 fortsätter att fortsätta i andra former.

FN: s webbplats rapporterade också att under mötet uppmärksammades en mänsklig rättighetsorganisation för systematisk uteslutning av kvinnor i Iran. Det står också att, sedan början av 2017, har mer än 250 personer avrättades. Detta är 50 mer än samma period år 2016. Tonåringarna utfördes också i Iran, och dessa avrättningar genomförs offentligt.

 
 

Share this Post