Daglig blockering av nästan 6400 webbplatser av Rouhani regering

Miljoner internetadresser, mjukvaror och VPN blockerades under de tre senaste åren. Mahomoud Vaezi kommunikationsminister för den iranska regimen meddelade.

Tisdagen den 6 juni sade också vid en session i Regimes parlamentssekreterare om kommunikation och information att under de tre senaste åren av Rouhani-administrationen avvecklades 7 miljoner webbplatser och 121 VPN och programvara.

Rouhani kommunikationsminister sade också att hans ministerium har träffat avtal med TELEGRAM: s direktörer om att blockera inlägg med sexuella eller pedofilämnen eller främja våld, terrorism och antiregulära fraser.

Även om TELEGRAM-regissörer redan hade förnekat att samarbeta med den iranska regeringen.

Förutom att blockera mer än 7 miljoner webbplatser, programvara och VPN under de senaste tre åren har filtrering av sociala medier som Facebook och Twitter samt blockering av utländska News-webbplatser fortsatt under Rouhani.

Blockering av Voice Chat-applikation av TELEGRAM är ett av de senaste exemplen på restriktioner på dessa populära tjänster i Iran.

Den iranska regimens åklagare, som också är chef för ”definitionen av kriminella ämnen”, sa att enligt alla säkerhets-, underrättelsetjänster och rättsinstitutioner anses TELEGRAMs pratstund vara ett säkerhetshot.

För att ytterligare införa censur följer Rouhani regering, förutom att filtrera, en plan kallad ”National Intelligence Network”.

Konstruktion och genomförande av denna plan har påbörjats för flera år sedan med en stor finansiell investering och två första faser av denna plan har upphört under den nuvarande administrationen.

 
 

More Posts in Nyheter

 
 

Share this Post