79 parlamentär i England fördömde massaker av politiska fångar i Iran 1988.

Parlamentet konstaterar att ljudfilen av Ayatollah Montrazeri, tidigare arvtagare till Khomeini, 1988, avslöjar nya bevis om massakern på mer än 30,000 politiska fångar i Irans fängelser sommaren 1988, inklusive kvinnor och barn och alla politiska fångar som stödde motståndsrörelsen Folk Mujahedin i Iran (PMOI); förstår att massakern genomfördes efter en fatwa från den högste ledaren Khomeini, som beordrade alla politiska fångar lojala till PMOI avrättas omedelbart.
Montazeri kommentarer att det var det största brottet som har inträffat i den islamiska republiken. Han ansåg att världen inte kommer att förlåta oss för detta brott.
Straffriheten för myndigheterna i den iranska regimen under de senaste tre decennierna är den främsta orsaken till fortsättning av dessa brott i Iran.
Parlamentärer uppmanar sin regering att fördöma denna brutala massaker som ett brott mot mänskligheten och ställa de ansvariga inför rättvisan, de som överlever och närvarande utses i höga positioner i lranska regimen inklusive Mostafa Pourmohammadi, justitieminister, och Hossein Ali Nayeri, chef för förvaltningsdomstolen domare.
Parlamentärer uppmanar Brittiska regering att be FN: s kommissarie för mänskliga rättigheter, mänskliga rättigheter, generalförsamlingen och säkerhetsrådet för att beställa en utredning och föra förövarna inför rätta.