Förbundets årliga gemenskaps möte

Förbundets gemenskaps möte hölls vid 18:e februari 2017

Mötet börjades med en välkommen hälsning till alla deltagare och tackade för alla stöd under senaste året.

Programmet genomförande berättade om de sista framgångar och processen av förflyttning till Albanien. Programmet fortsattes med:

Dr. Ali Hashemi det förbundets viceordförande berättade sina observationer vid senaste besök av Campen i Albanien och medicinska brister. Han tillade att orsaken till sjukdomar är obstruktioner och avspärrningar i Camp Liberti i Irak. Många akuta operationer som cancer och hjärtkärl sjukdomar och ryggradoperationer hindrades och det var dödorsak till en del och en del har blivit handikappade.

Nästa Talare var Dr. Sina Dashti en medlem i förbundet. Han förklarade om sjukdomar orsakade av attacker i Irak. Då var de behandlingsbara vid läglig operation och kirurgi. Tyvärr förhindrades de av Campens ansvariga. Men dessa sjukdomar sätter press på patienter just nu. I Albanien som nämnas som fattigaste land i Europa är möjligheter mycket begränsade men vi försöker och anstränger oss att skaffa sängar för handikappade personer, rollstolar och mediciner som är också ett annat stort problem. Lyckligtvis framgången är att vi tillsammans kunde flytta dem till Albanien som ett säkert land.

Fröken Mansouri som är forskarassistent i Örebro universitet också berättade vad som gått med sin familj, föräldrar och syskon i ökända Evin fängelse på grund av protest mot regimens massmord i 1988. Hon reste nyligen till Albanien för att besöka sin kusin och faster. Hon tackade all bidrag och inlägg och ansträngningar som blev orsak till denna förflyttning av invånare i Camp Liberti från Irak till Albanien.


Andra talaren var parviz Khazai representant av Iranska Nationella motstånds rörelse. Han berättade om massakern av politiska fångar i Iran 1988 och obeveklig brott av förövarna som fortfarande har höga positioner i Iranska regimen och straffritt. Han ansåg att det finns tillräckliga bevis för att kunna fördöma dem i internationell rättsliga och domstolar. Han uppskattade alla försök i det här sammanhanget.