Iran: 300 tusen dollar priset för genomförande av Salman Rushdies död av IRGC intressebolag och annan regim institutioner

Enligt terrorist Quds Force Tasnim nyhetsbyrån den 19 februari,  med anledning av årsdagen av Khomeinis dekret av domen mot Salman Rushdie, bestämd tilldelning av mer än en miljard Toman för hans död.

Priset på en miljard och 81 miljoner Toman (nästan 300000 dollar) finansieras av mer än 40 statliga och icke-statliga institutioner.

Det är anmärkningsvärt att förra året också den iranska regimens statliga medier hade rapporterat att 40 statliga medier gemensamt har erbjudit en ny $ 600.000 belöning för uppdraget. Tillkännagivandet gjordes för att sammanfalla med årsdagen av fatwa som utfärdats av Ruhollah Khomeini, grundaren av den islamiska republiken.

Khomeini utfärdade fatwan mot Rushdie för hädelse den 15 februari 1989 till täcka upp förlusten av hans mål i kriget Iran-Irak och för att skapa kris för att avleda uppmärksamheten från regimens problem och människors krav efter Iran-Irak krig.

Regimens högste ledare Ali Khamenei och andra tjänstemän har upprepat detta fatwa vid ett antal tillfällen under de senaste 27 åren. Khamenei betonade sin giltighet den 20 oktober 2015.