Amnesty uppmanar Iran regimen om användning av våldsamma Straff

Den iranska regimen är inte främmande för grymma och ovanliga straff; I själva verket är det världsledande inom avrättningar per capita. Nu har Amnesty International ropade internationella välgörenhetsorganisationer och andra regeringar för att fördöma dessa grymheter.

I ett uttalande, Amnesty International skrev: ”Irans ihållande användning av grymma och omänskliga straff, inklusive spöstraff, amputationer och tvångs förblinda under det senaste året, exponerar myndigheternas helt brutal känsla för rättvisa.”

Det senaste fallet som framkommit vid Amnesty International är att Najaf Abad, en journalist som ”felaktigt” rapporterade antalet motorcyklar konfiskerats av polisen i Esfahan Provins.
Han piskade 40 gånger.

Randa Habib, Amnestys regionchef för Mellanöstern och Nordafrika, sade: ”Den senaste prygel av en journalist väcker larm som myndigheterna har för avsikt att fortsätta spree av grymma straff vi har bevittnat under det senaste året i 2017.”

Det finns mer än 100 brott enligt iransk lag som bestraffas med piskning; allt från mindre brott som bör behandlas via en kort fängelsestraff eller böter, som vandalism och bedrägeri, till handlingar som inte anses brott i större delen av världen, liksom relationer utanför äktenskapet.

De flesta offren för denna motbjudande straff är personer under 35 år, som har fångats för att de åt under Ramadan eller deltar i en blandad kön part.

Amputationer och Blindings är en annan gynnade straff för den iranska regimen och fasansfullt, läkare som är högt upp inom regimen ge ”expert” råd om möjligheten att en sådan brutal handling, som bryter mot sina egna medicinsk etik.

Amputationer och urholkning av ögon är en annan gynnade straff för den iranska regimen och fasansfullt läkare som är högt upp inom regimen ge ”expert” råd om möjligheten att en sådan brutal handling, som bryter mot sina egna medicinsk etik.

Habib sa: ”Vårdpersonal har en klar skyldighet att undvika all inblandning i tortyr och annan misshandel. Snarare än medhjälp tortyr genom att ge pre-bländande medicinska bedömningar, bör läkare i Iran vägrar att delta i en sådan beräknad grymhet. ”

Habib fortsatte: ”Att klippa människors lemmar, ta bort deras syn och utsätta dem för brutala surrningar kan inte betraktas som rättvisa. De iranska myndigheterna bör snarast avskaffa alla former av kroppslig bestraffning och vidta brådskande åtgärder för att få landets djupt bristfälliga straffrättsliga systemet i överensstämmelse med internationell rätt och mänskliga rättigheter. ”

Tack och lov, många läkare i Iran fortfarande ta del av den ”första, gör ingen skada” i den hycklande eden och vägrar att utföra en sådan ond handling, men inte alla av dem.

Som ett land som har anslutit sig till den internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter, om Iran har förbjudit tortyr och omänsklig bestraffning men fortsätter att tillåta amputation, stening och spöstraff under förevändning av islamisk lag.

Habib sa: ”Myndigheternas produktiv användning av aga, inklusive spöstraff, amputation och bländande hela 2016 belyser omänsklighet av ett rättssystem som legaliserar brutalitet. Dessa grymma och omänskliga straff är en chockerande angrepp på människors värdighet och bryter det absoluta internationella förbudet mot tortyr och annan misshandel. ”