Iran: Hur dödade du min syster och bröder och var fick du begrava dem?

Fyra medlemmar av hennes familj, tre bröder och en syster, avrättades för deras opposition mot religiösa regimen i Iran och hon fick bara några påsar som innehåller deras tillhörigheter. Hennes syster och en av hennes bröder avrättades under 1988 massakern på 30.000 politiska fångar i Iran och nu Maryam Akbari Monfared har lämnat officiellt klagomål från fängelset och frågade Teherans åklagare att utreda döden av hans bror och syster som avrättades i sommaren 1988 samtidigt som betjänar sina fängelsestraff.

Hon frågade de anhöriga andra offer för (mord och massakern i) 1980 att officiellt begära ”åtalet av offren och de som avrättades på 1980-talet göras tillgängliga och publiceras.” Hon frågade också familjerna till efterfrågan och följa upp på ”rättegång av hjärnorna och förövarna av avrättningar i 1980- och massakern på politiska fångar i 1988 och tillkännagivandet av namnen på dem som begravdes i Khavaran kyrkogården och andra massgravar.”

Maryam Akbari livshistoria är bitter och full av upp-och nedgångar. Hon själv greps i december 2009 efter 2009 upproret och protesterna Ashura. I 1 juni 2010 den beryktade domaren Salavati dömde henne till femton års fängelse om anklagelserna om ”moharebeh (krig mot Gud)”.

Maryam har upprepade gånger förnekat anklagelserna men domaren Salavati har sagt bara en mening till henne: ”Du döms på grund av dina syskon. Flera medlemmar av hans familj bor i Albanien, men hon är inte tillåtet att möta dem.

Nu tillbringar sin 7: e året av fängelsestraff, bestämde hon sig för att lämna in ett klagomål mot förövarna av 1988 massaker. Hon skrev en plågsam brev där hon sade: ”Många av dem som avrättades 1988, inklusive min syster och bror hade redan dömts till fängelsestraff. De hade prövats i domstol som varade ett par minuter utan på grund av processen och deras brott var på de flesta läsning eller distribuera tidningen eller deltar i fredliga demonstrationer. ”