8 personer hängdes i fängelser i Iran

Irans fundamentalistiska regimen har hängt fyra fångar fängelset i Isfahan, centrala Iran, och ytterligare fyra i Orumieh, nordvästra Iran.

De hängdes på söndag 17 April.

De hängföra minst 32 antalet avrättade i Iran sedan början av förra veckan, tre av de avrättade var kvinnor.

Enligt rapporter inifrån Iran, hängdes mullornas regim på torsdag fem män och två kvinnor i ett fängelse i Birjand, nordöstra Iran.

Ms Mogherini, höga representant för utrikes frågor och säkerhetspolitik, var i Teheran på lördagen tillsammans med sju EU-kommissionärerna för diskussioner med regimens tjänstemän för handel och andra samarbetsområden.

Den ökande trenden av avrättningar ”som syftar till att intensifiera det klimat av terror för att tygla expanderande protester från olika skikt i samhället, i synnerhet i en tid av besök av hög -ranking EU-tjänstemän, visar att påståendet om måttlighet är ingenting annat än en illusion för denna medeltida regim. ”

Denna resa som äger rum mitt i massavrättningar, brutala kränkningar av de mänskliga rättigheterna och regimens ohämmade krigshetsande i regionen trampar på de värden som EU har grundats och som Ms Mogherini borde försvara.

Amnesty International i sin April 6 årliga dödsstraffet rapport omfattar perioden 2015 skrev: ”Iran avrättade minst 977 människor under 2015”

”Iran stod ensamt för 82% av alla avrättningar” i Mellanöstern och Nordafrika, sade människorättsgruppen.

Det har varit mer än 2300 avrättningar under Hassan Rouhani mandatperiod som president. FN: s särskilde rapportör om situationen för de mänskliga rättigheterna i Iran mars meddelade att antalet avrättningar i Iran 2015 var större än något år under de senaste 25 åren. Rouhani har uttryckligen godkände avrättningar som exempel på ”Guds bud” och ”lagen i det parlament som tillhör folket.”