Iran: Politiska fångar i hungerstrejk

En grupp av sjutton iranska politiska fångar har hungerstrejkat i Gohardasht fängelset i Karaj i en vecka, rapporterar oppositionella iranska webbsidor. Arjang Davoudi har matstrejkat sedan treveckor tillbaka

I gruppen ingår journalisterna Bahman Ahmadi Amoui och Keyvan Samimi och studentaktivisterna Kouhiar Goudarzi,  Abdollah Momeni och Majid Tavakoli och Arjang Davoudi som är på 18:de sin strejkdag.

”Hittills har fem av hungerstrejkarna tagits till sjukhus. Andras tillstånd håller på att förvärras”, rapporterar Danshjo News

De inledde sin matvägran ”sedan de satts i isoleringscell, och i protest mot förolämpningar och förödmjukelser” av deras familjer då dessa besökte fängelset.

En annan oppositionssida, Rahesabz.net, uppgav att protesten inleddes efter ett gräl mellan några fångar och vakter om bemötandet av fångarnas anhöriga då dessa besökte fängelset den 26 juli.

Gruppen har suttit fängslad sedan protesterna efter det omstridda valet i juni 2009, då president Mahmoud Ahmadinejad omvaldes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.