Camp Liberty: Nödvändiga operationer av 8 sjuka asylsökande förhindrades

På uppdrag av den Iranska regimen har utskott med uppgift att undertrycka Camp Liberty invånare under ledning av Faleh Fayyaz i den irakiska premiärministerns kansli intensifierat sina undertryckande politik och inhumana restriktioner mot invånarna Camp Liberty.

På söndag den 16 augusti på order av ”förtryck kommittén”, Irakiska agenter hindrade fyra patienter från att delta i deras efterlängtade ögonoperationer utnämningar på ett sjukhus i Bagdad. Operationen utnämningar av dessa fyra patienter har ställts in flera gånger på grund av de irakiska styrkorna ”hinder”.

På samma dag irakiska styrkorna hindrade fyra andra patienter, som lider av öronproblem, från att gå till en Bagdad sjukhus, vilket ledde till uppsägning av sina efterlängtade utnämningar.

Invånarna omedelbart informeras UNAMI att irakiska styrkor förhindrade överföring av dessa åtta patienter till Bagdad, men deras åtgärder var fruktlösa.

Den medicinska belägringen som orsakar invånarna att lida tills döden är en välkänd politik ”undertryckande kommittén”, som agerar på uppdrag av den religiösa fascismen styrande i Iran, som hittills lett till döden för 26 invånare.

I en annan omänsklig åtgärd, ”undertryckande kommittén” förhindrade införsel av invånarna köpta nödvändiga sakerna. Dessa poster ingår: 10 vattenkylare, textilier, bruksföremål, samt underhålls- och reparationsmaterial för lägret infrastruktur och reservdelar för servicebilar. Detta är nu den tredje veckan att ”förtryck kommittén” hindrar inträde av de boendes grundläggande behov.

I ett läger där de boende inte får den fria rörligheten utanför, att förhindra införsel av förnödenheter som köps av invånarna är ett flagrant brott mot samförståndsavtal som undertecknades mellan Unami och den irakiska regeringen den 25 december 2011, och en kränkning av människors rättigheter, humanitära normer och internationella fördrag och betraktas som en brottslig handling.