Tusentals iranier protesterar mot Rohani FN-besök

FFFI New York – Medlemmar från Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) deltog tillsammans med tusentals iranier i en stor demonstration i New York på tisdagen för att protestera mot prästerskapets nya president, Hassan Rohanis närvaro vid FN:s generalförsamling.

Demonstrationen utanför FN:s högkvarter i New York hölls i samband med att Hassan Rohani skulle tala inför FN:s generalförsamling. Deltagarna förkastade den skamliga eftergiftspolitiken gentemot iranska regimen eftersom regimens nya president är allt annat än en moderat.

De tusentals iranierna betonade att Rohani inte representerar iranska folket utan är deras förtryckare och en representant för prästerskapets religiösa envälde.

Deltagarna uppmanade USA och FN att kräva att irakiska regeringen ska frige sju iranska oppositionsmedlemmar som den håller som gisslan, efter en brutal massaker av irakiska väpnade styrkor i Camp Ashraf, den första september, på begäran av iranska regimen. Deltagarna krävde dessutom skyndsamma åtgärder från internationella samfundet, i synnerhet från USA i enlighet med dess tidigare löften till lägerinvånarna om att skydda dem, i syfte att garantera säkerheten för medlemmar av den iranska oppositionsgruppen, Folkets mojahedin, i Camp Liberty i Irak.