Demonstration för mänskliga rättigheter i Iran

De närmare hundra deltagarna uppmanade regeringen att ta en resolutare ställning mot prästerskapet i Iran och öka Sveriges påtryckningar på regimen för att tvinga den att stoppa alla avrättningar i landet omedelbart och frige samtliga politiska fångar.

FFFI anser att Sverige bör utnyttja sin starka röst för frihet och demokrati i FN:s generalförsamling och i EU för att kräva att prästerskapets brott mot mänskliga rättigheter tas upp i FN:s säkerhetsråd för granskning. Detta i syfte att införa kännbara straffåtgärder mot prästerskapets elit och deras rådgivare samt att ställa de ytterst ansvariga för det systematiska förtrycket och dödandet i Iran inför internationella domstolar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *