Minderårig ska avrättas imorgon

En 20 årig man ska åter avrättas i Iran som var minderårig när brottet begicks. Enligt  Mohammed Resa Haddadis advokat, ska Hadidi avrättas på onsdag, trots att han bara var 15 år när han påstås ha begått ett mord.
Advokaten säger att Haddadi inte är skyldig till mordet. Mohammad Reza Haddadi, dömdes i januari 2004 till döden för ett mord som begicks 2003.Han erkände sig först skyldig till mordet men tog under rättegången tillbaka sitt erkännande.

Mohammad Reza Haddadi uppgav att han enbart erkänt sig skyldig för att de andra två männen som också stod åtalade för mordet erbjudit att ge hans familj pengar om han tog på sig skulden.

 Mohammad Reza Haddadi sa vid rättegången att han inte varit delaktig i mordet. De medåtalade bekräftade senare hans uttalande och tog tillbaka sina vittnesmål som band Mohammad Reza Haddadi till brottet.

Iran har skrivit under internationella konventioner som förbjuder avrättningar av personer som var minderåriga när brottet ska ha begåtts.

I början på maj avrättades 23-åriga Delara Darabi, för ett brott hon påstås ha begått när hon var bara 17 år.

Enlig människorättsorganisationen ”Stop Child Execution” väntar nu minst 114 andra, som har begått brott när de var minderåriga, på att hängas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.